Teoskuvia. My artworks.

Vaikka taide on ollut ihmisen historiassa pitkään läsnä, ei sen tarkoitukselle voida vieläkään antaa yksiselitteisiä selityksiä. Teoksen ymmärrettävyys ja vaikuttavuus ovat lopulta monen tekijän summa.

Monenlaista taiteen koulutusta on ehtinyt kertyä, mutta se on ollut vain puolikas pointti taiteen tekemisessäni. Elämään sisältyvä esteettisyys rumuudessaan, kauneudessaan ja jotain näiden väliltä, ovat aina kiehtoneet ja tiivistyneet sitten ajoittain uuteen ilmiasuunsa kuva- tai sanataiteena. Teen teoksiani silloin, kun ne "kutsuvat" minua tekemään. Sitä hetkeä eivät määritä kaupallisuus, aikataulut, taidemaailma tai mikään muukaan.

Olen kiitollinen saamistani näyttelytarjouksista ja yhteydenotoista eri puolilta maailmaa. Osa teoksista onkin reissannut maailman suurkaupungeissa mm. Italiassa, Japanissa, Portugalissa, sekä päätynyt globaaleihin kasvitaiteen julkaisuihin, kansainvälisiin taidekatalogeihin ja matrikkeleihin. Kotimaassakin omia ja yhteisiä näyttelyitä on ollut useita vuosien varrella eri puolilla Suomea. Toivottavasti vielä hetken saisin jakaa kansanne universaalin taiteen kielen. Näyttelyt ovat kokoavia kohtia taidetyössä, joskin osin "pakollinen" osa taidetta. Näyttelyitä en ajattele kuitenkaan kohdallani taiteen "pääjujuna",  vaan usein itse taideprosessi  on antoisin avatessaan odottamattomia näkymiä maailmaan ja sisimpään.

Ohessa muutamia teoksiani eri vuosilta. Esimerkiksi Tulikaste (Ordeal by fire) on moniosainen ja useammalla taidegenrellä toteutettu teos. Katoavien talvitaiteen ja elävän kasvitaiteellisten osien vuoksi teoksesta jää aikanaan jäljelle vain valokuvateossarja, jossa talvi- ja kesäosat yhdistetään yhdeksi kokonaisuudeksi muutamin lisäkuvin. Teos on omistettu vuonna 2022 Unescon luotsaamalle ensimmäiselle kansainväliselle geodiversiteettipäivälle.